3DSC_6842

Idees, trucs i tutorials: estampació amb tinta tèxtil

Avui us explicarem com podeu estampar la vostra roba a casa d’una manera fàcil, ràpida i senzilla, ensenyant-vos els productes que podeu trobar al mercat i com utilitzar-los. Preparats?

 

Tintes tèxtils

Actualment, gràcies al boom crafter que hi ha, podem trobar un ampli ventall de tintes per a estampar sobre tot tipus de superfícies. No obstant, el nombre de tintes tèxtils disponibles que siguin de fàcil aplicació és més limitat. Aquests són alguns exemples del que trobarem habitualment a les botigues de manualitats o pintures:

1DSC_6827

 

1 i 2: Tintes líquides per a aplicar amb pinzell o aplicador

Aquestes pintures estan pensades per a decorar roba amb pinzell o amb l’aplicador que porta el mateix envàs. També s’hi poden sucar segells que no tinguin gaire detall, ja que el ser tinta més líquida no ens quedaria bé quan estampéssim. Avantatges: hi ha vàries mides d’envàs pel que la pintura ens pot arribar a allargar força i pot ser molt entretingut per als nens; a més podem donar alguns efectes especials amb les pintures de relleu (com la número 1) o els tons metal·litzats (com la pintura número 2). Inconvenients: algunes no es poden planxar (com la número 1) i al cap de unes quantes rentades acaben perdent color; a més has de pintar a mà alçada, cosa que no per a tots és fàcil!

2DSC_6832

 

3, 4 i 5: Tintes per aplicació amb tampons

Aquestes, sense cap mena de dubte, són les tintes que estan més de moda per estampar a casa. La seva fàcil aplicació, varietat de colors i qualitat del resultat han fet que aquestes tintes tinguin l’èxit que tenen.

Hi ha diverses marques al mercat. Les més conegudes aquí a Espanya són les de la marca Versa, disponibles en varis formats i mides, i amb un ventall de colors impressionant. També hi ha altres marques, com la Yellow Owl Workshop que ofereix tampons més grans (i amb més tinta) i més econòmics.

3DSC_6842La principal diferència d’aquestes tintes amb les anteriors és que en aquest cas no dibuixem a mà alçada sinó que ho fem estampant segells, que podem comprar ja fets o fer-los nosaltres a casa. Avantatges: gran varietat de colors, preus i mides dels tampons de tinta; al fer servir segells, l’estampació és molt més senzilla i uniforme i ens dóna moltíssimes possibilitats (tantes com models de segells hi hagi!); a més podem fer-nos els segells i fer dissenys únics; i sobretot la seva resistència a l’aigua per moltes rentades que en fem. Inconvenients: cal tenir un gran assortit de segells i tampons si volem anar variant en els dissenys, a més d’una base de metacrilat si tenim segells de silicona sense base de fusta; les tintes VersaCraft (les número 4) no ens duraran gaire si tenim pensat estampar gaires metres de tela.

La seva utilització és tant senzilla com repartir la tinta pel segell i estampar-ho sobre la roba que vulguem. Es recomana que sigui en teles 100% cotó, per garantir que no es perdi el color de la tinta. IMPORTANT! Un cop estampat cal planxar-ho durant uns segons per a fixar el color i que no marxi al rentar la tela.

4DSC_6842

I si tenim segells amb l’abecedari, serà perfecte per a personalitzar les nostres creacions.

5DSC_6855

 

Així que ja teniu la recepta: uns segells, unes tintes tèxtils, un toc d’imaginació i a crear!

7DSC_6856

I no dubteu en buscar inspiració a la xarxa. Al·lucinareu amb les coses que es poden fer amb les tintes tèxtils!

collage pinterest

 

By AikaMaku

4 pensamientos en “Idees, trucs i tutorials: estampació amb tinta tèxtil

  1. Nanuk Barcelona Autor

   Hola Judit!
   Doncs a les botigues de scrapbooking o manualitats en solen tenir, tant dels de fusta com de silicona (que són més econòmics però necessitaràs comprar la base de metacrilat per fer-los servir). També pots aprofitar quan hi ha fires, tipus Creativa, ja que allà hi ha molta oferta i els preus són força competitius. També hi ha botigues per internet on pots trobar bons preus, com ara Up&Scrap o El bazar de las cosas molonas, entre moltes. Nosaltres et recomanem que no paguis més de 12€ per un abecedari, i 5€ per la base de metacrilat d’uns 10×6 cm :)
   Esperem que t’hagi servit d’ajuda!

   Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>